Siirry suoraan sisältöön
Valotukku » Valo blogi » Valosarja parvekkeelle tuomaan tunnelmaa

Valosarja parvekkeelle tuomaan tunnelmaa

  • Jani 
Hyvä keino tunnelman luontiin on tuoda valosarja parvekkeelle

Parveke on monen mielipaikka istuskeluun ja rentoutumiseen niin aamukahvin kuin vaikkapa viinilasillisen äärellä. Joskus erityisesti pienen parvekkeen sisustaminen voi kuitenkin tuntua haastavalta, mutta jotenkin siitä pitäisi kuitenkin saada viihtyisä. Miten se sitten onnistuu parhaiten? Yksinkertainen keino tunnelman tuomiseen on tuoda jokin valosarja parvekkeelle. Lue tekstistä parhaat vinkit siitä, miten valosarjan avulla voi lisätä parvekkeen käyttömukavuutta ja tunnelmaa.

Valosarja parvekkeelle ilman sähköä

Valosarjan avulla parvekkeelle voi tuoda tietenkin valoa ja esimerkiksi pimeiden syysiltojen viettäminen parvekkeella onnistuu yhä pidempään. Erilaisten valosarjojen avulla saat tuotua valon lisäksi parvekkeelle lämpöä ja tunnelmaa, sillä valosarjoilla voi kirkkaan valon sijaan tuoda lempeämpää ja kohdennettua valoa osaksi parvekkeen sisustusta. Pohdi siis, millaisen tunnelman parvekkeellesi haluat, kun valitset sopivaa valosarjaa.

Valot ikkunaan tai parvekkeelle voi saada hyvin myös ilman sähköä. Erityisesti aurinkoisen paikan parvekkeella menestyvät hyvin esimerkiksi aurinkokennolla latautuvat valosarjat, jotka voivat kytkeytyä päälle automaattisesti hämärän tultua. Tällöin vapaudut myös valojen kytkemisestä päälle ja pois sen lisäksi, ettei käytössä tarvitse olla pistoketta valoja varten. Aurinkokennovalaisimen sijoittelussa tärkeää on, että kenno pääsee valoisaan paikkaan.

Tee itse tähtitaivas

Erilaisten pienivaloisten valosarjojen avulla voit luoda parvekkeellesi oman tähtitaivaan pelastamaan nekin päivät, kun pilvet peittävät luonnon tähtitaivasta. Aidon kynttilän sijaan tunnelmaa tuova keino on sijoittaa valosarja kerälle lyhdyn tai kulhon sisään ja esimerkiksi parvekkeen pöydälle. Monen suosima tyyli on myös kiertää valosarja parvekkeen kaiteen ympärille. Eri kokoisten, pituisten ja väristen valosarjojen asentamisessa parvekkeelle vain luovuus onkin rajana, joten kokeile rohkeasti erilaisia tapoja tunnelman luomiseen parvekkeella.

Avainsanat: