Siirry suoraan sisältöön
Välähdyksenomaisesti

ÄLYVALAISTUS KOTIIN

Älyvalaistus kotiin ei ole mikään silmänkääntötemppu vaan loistava ominaisuus. Kaikella älyllä saa aikaan ihmeitä viihtyvyydelle. Valo mobile app on hyvä apuväline himmentämään tai muuttamaan valojen värisävyjä. Järjestelmän hallinta on helppoa sovelluksen avulla ja kotisi näyttää aina asutulta. Plussaa on myöskin se, että mitään monimutkaisia asennuksia ei tarvita. Valojen värisävyjä voit vaihdella sen mukaan, mitä olet tekemässä. Kirkkaampi valo silloin, kun pitää työskennellä ja tunnelmallisempaa illalla, kun on aika rentoutua ja vain levätä.

Miten älyvalaistus kotiin rakentuu?

Mistä kannattaa aloittaa, jos älyvalaistus kotiin kuulostaa hyvältä ratkaisulta? Ensimmäinen tehtävä on oikeastaan tutustua markkinoihin ja siihen, mitä on tarjolla. Järjestelmiä on useilta toimittajilta, mutta periaatteessa ne toimivat kuitenkin samalla tavoin. Valo mobile app helpottaa elämää niiden kanssa ja yksi yhteinen tekijä kaikille järjestelmille on olemassa. Kotisi langaton verkko yhdistää nämä kaikki. Yksinkertaisimmillaan laitat älypolttimot paikoilleen, mutta useimmat tarvitsevat käyttöönsä tukiaseman, jolla ne yhdistetään reitittimeen. Tukiasema kuuluu jokaisen järjestelmän aloituspakkaukseen ja sen käyttöönotto on suhteellisen helppoa. Lisäksi niihin voi yleensä liittää myös liiketunnistimia.

Valotukku tutki tarjonnan ja totesi, että kun on tehnyt helpot asennukset ja asentanut älyvalot paikoilleen, on jo hyvää matkaa saamassa älykästä valaistusratkaisua kotiin. Valmistajilla on sovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen. Käyttäjätilin luomisen ja kirjautumisen jälkeen voikin jo ryhmitellä älyvalot haluamallaan tavalla. Keittiö voi olla oma kokonaisuutensa, samoin olohuone. Mutta silti on mahdollisuus säädellä yksittäisiä valaisimia. Ryhmien luominen kuitenkin helpottaa valaistuksen mukauttamista tarpeisiisi ja silloin huonekohtaiset ryhmät ovat kaikkein helpoin ratkaisu. Useimpien valmistajien aloituspaketteihin sisältyy kaukosäädin, joilla on helppoa säädellä alkuvaiheessa valaistusta. Mutta tottuneempi käyttää alusta lähtien sovellusta. Sehän on aina mukana, joten säätäminen onnistuu myös hyvin, vaikka et kotona olisikaan. Koti näyttää aina asutulta.

Älyvalaistus kotiin

Tunnelmavalot sisälle arjen rutiinien mukaisesti

Ensimmäisenä tulee mietittyä, onko tällaisesta valaistusratkaisusta mitään hyötyä. Käyttömahdollisuuksia on monia ja yksi on se, että valaistuksen voi tehdä omiin rutiineihin sopivaksi. Tunnelmavalot sisälle syntyvät kuin itsestään, kun aamulla heräilet siihen, että valot kirkastuvat vähitellen. Houkuttavaa onkin se, että pimeässä ei tarvitse liikkua ja etsiä katkaisinta. Paras älyvalaistus toimii samalla periaatteella illalla. Auringon laskiessa valot voi ajastaa vaihtamaan sävyä. Tai miltä kuulostaa se, jos laitat valot sykkimään musiikin tahtiin. Tämä on mukava kokeilla, jos et tee samaan aikaan mitään tarkkaa työtä. Saat musiikistasi paljon enemmän irti.

Ääniohjatut tunnelmavalot sisälle ovat yksi mahdollisuus. Eli voit myös järjestelmästä riippuen himmentää tai sammuttaa valot omalla äänelläsi. Tämä tietysti edellyttää sitä, että kotisi älykaiuttimet ovat yhteensopivia valaisintuotteiden kanssa. Langaton älyvalaistus on yksinkertaisesti todella koukuttava. Mitä paremmin opit sitä tuntemaan, sitä enemmän haluat siitä ominaisuuksia löytää. Järjestelmissä on myös GPS-yhteys, joten IFTTT eli If This,Then That on hyvä apu. Sen avulla voit valaistuksesi yhdistää liiketunnistimiin. Näissä on myös mahdollisuus liittää ne turvakameroihin. Jos liikut yöllä, niin voit ohjelmoida liiketunnistimen sytyttämään himmeät valot ja liikkuminen on paljon helpompaa. Eikä kirkkaat valot häikäise silmiä.

Älyvalaistus kotiin

Älyvalaistus kotiin helposti

Kuten äskeisestä saatoit lukea, älyvalaistus kotiin tulee suhteellisen pienellä vaivalla ja jopa helposti aloituspakkauksen avulla. Siellä on kaikki tarvittava. Oikeastaan sinun mietittäväksi jääkin se, haluatko laajentaa järjestelmääsi joskus myöhemmin. Silloin kannattaa alkuun jo hankkia systeemi, jota on mahdollisuus kasvattaa tarpeidesi mukaan. Me voimme omasta kokemuksesta kertoa syvällä rintaäänellä, että langaton älyvalaistus tulee ja vie mennessään. Koko ajan keksit lisää kohteita, jotka haluat lisätä järjestelmääsi ja älykotisi alkaa vaikuttaa todella älykkäältä. Pohjalla pitää vain olla järkevä päätös siitä, minkä firman aloituspakkauksen hankit ja kuinka kauan se pelkästään sinulle riittää. Sehän tietysti riippuu asuntosi koosta ja mitä kaikkea haluat siihen liittää. Muistathan myös, että 16 miljoonan värin hallitseminen on hauskaa, mutta aikaa vievää mietintää.