Välähdyksenomaisesti

VALOT IKKUNAAN

Monella on haave saada valot ikkunaan. Pienellä hankinnalla saa lisättyä tunnelmaa sekä samalla keskelle pahinta kaamosta tulee mukavaa valon pilkahdusta. Led koristevalot sisäkäyttöön eivät ole riippuvaisia vuodenajasta vaan enemmänkin siitä, että valaistus on miellyttävää ympäri vuoden. Kesällä tosin valaistuksen tarve jää vähän pienemmäksi, mutta pimenevien elokuun iltojen myötä taas kaipuu tunnelmavalaistukseen alkaa nousta. Vaihtoehtoja on paljon. Niitä löytyy valosarjoista paristokäyttöisiin koristeisiin joko pöydälle tai ikkunaan. Monesti juuri ikkunassa valokoriste onkin kaikkein kauneimmillaan.

Parhaat valot ikkunaan ja muualle kotiin

Ratkaisu voi olla hyvinkin yksinkertainen ja jopa halpa. Pääasia on, että valot ikkunaan saa joko helposti ripustettua tai ikkunalaudalla on tilaa koristevalolle. Led koristevalot sisäkäyttöön ovat usein näyttävän näköisiä ja ne jo ulkomuodollaan luovat omanlaisensa tunnelman. Ja mikä parasta, niin se tunnelma välittyy myös sisäpuolelta ulos. Led -valonauhoilla saa ikkunoihin ihan uudenlaisen vaikutuksen ja eri väreillä voi sävyjä muutella hyvinkin helposti. Valonauhat ovat sisustuksessa muutenkin erinomainen vaihtoehto. Sellaisen voi hyvin asentaa keittiön kaapiston alareunaan, jolloin valaistus tulee tiskipöydälle tasaisesti.

Valotukku -sivustolla on paljon led -valaisimia ja niiden hyödyt onkin tunnistettu jo monessa kodissa. Ne ovat energiatehokkaita ja käyttöikä on suhteellisen pitkä, eikä valotehossakaan ole moittimista. Niistä on tullut jatkuvasti yleisempiä, joten myös valikoima on jatkuvasti kasvanut. Ja se taas puolestaan johtaa siihen, että niiden hinnat ovat tulleet alemmaksi. Tämä kaikkihan on sinun hyödyksesi, joten nyt on juuri hyvä hetki miettiä kodin valaistusta ja pitää led -ratkaisut mielessä tämänkin suhteen. Toinen asia, mikä kodin valaistuksessa on lisääntynyt, ovat seinävalaisimet. Ne ovat äärettömän upeita ratkaisuja eri huoneisiin ja ne valaisevat yhtä hyvin kuin katossa olevat. Lisäksi seinällä oleva kaunis valaisin on kuin taulu. Monesti niistä vielä muotoutuu seinään kaunis valokuvio, joka täydentää taulumaisuutta.

Valot ikkunaan

Tunnelmavalot parvekkeelle tai terassille

Tunnelmavalot parvekkeelle tai katetulla terassilla ovat upea vaihtoehto, kun syksyllä illat pimenevät, mutta on vielä mukava istua ulkona. Oikein suunniteltuna ja asennettuna valot voivat olla leikkisiä tai toisaalta ne voivat tuoda karnevaalitunnelmaa. Se on ihan sinusta kiinni, millaista tunnelmaa tavoittelet. Pienillä led -lampuilla saa aikaan ikään kuin tähtitaivaan, jos vain viitsii vähän nähdä vaivaa. Hyvä hankinta on myös valosarja ajastimella. Se on varsin käytännöllinen, koska ei tarvitse miettiä sytyttämistä ja sammuttamista erikseen. Ne toimivat sen mukaan, miten olet ajastuksen miettinyt. Mainioita ovat erilaiset riippuvalaisimet myös.

Tunnelmavalot parvekkeelle tai valosarja ikkunaan ovat vähän samanlaisia valaisijan projekteja. Niihin on olemassa paljon ideoita ja paljon ehdotuksia. Jokainen tykkää omanlaisesta ratkaisustaan. Toiset meistä haluavat pieniä lamppuja ja toiset vähän isompia. Lyhtymäiset lamput sopivat sekä parvekkeelle, mutta myös ikkunaan. Tosin ikkunassa lyhdyt voivat olla huomattavasti pienemmät. Tunnelmavalaistuksen ei välttämättä tarvitse olla kovin kirkas vaan sillä juuri haetaankin nautinnollisia hetkiä. Sekin on myönnettävä, että kysyntää on myös värivaloille näissä molemmissa tiloissa. Eikä se ole lainkaan poissuljettu vaihtoehto. Valoketjujen käyttö parvekkeilla on hyvin yleistä, mutta niillä saa myös ikkunaan todella kauniit kehykset.

Valot ikkunaan

Valot ikkunaan ja tunnelma kattoon

Ideoita on paljon, miten valot ikkunaan saa helposti. Kuten jo aiemmin kävi ilmi, siihen voi käyttää joko ikkunalaudalla olevaa valaisinta tai toinen mahdollisuus on jonkinlainen valosarja ikkunaan. Moninkertaisten ikkunoiden heijasteet näyttävät upeilta ja ne tuovat hiukan lisäsäväystä valosarjojen tehoon. Myös valoverhoa voi käyttää ikkunassa. Näyttävyyttä voi lisätä sillä, että laittaa valaistuksen ulkopuolelle, ikkunoiden ympärille. Talon julkisivu saa ihan uudenlaisen hohteen. Tätä vinkkiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sama tosin toimii hyvin myös ulko-oven ympärillä. Valosarjoja on moneen lähtöön. Niistä voi vain valita mieleisensä ja viritellä sen siten, että siitä tulee kaikkein kauneimman näköinen. Ja paras se on silloin, kun se miellyttää omaa silmää. Pahinta mihin voi sortua on se, että on monia erilaisia valaistuksia samassa ikkunassa.